Havfruen fisk, kokken og Delikatesse Torvet

købte havfruen fisk i lyngby storcenter

Havfruen Fisk i Lyngby Storcenter

Rune Olsen var efterhånden på trods af sin unge alder blevet en habil fiskehandler og havde handlet med mange forskellige fisk til mange forskellige mennesker. Da tiden i Kokkenes Torvehal sluttede, besluttede Rune at købe en ny fiskebutik. Denne gang i Lyngby.

Da fiskeforretningen i Lyngby Storcenter kom til salg var der en oplagt mulighed for Rune. Det var her hans fiskeeventyr, som arbejdsdreng startede. Her var han lært op i det fag, han holdt så meget af. Nu kunne butikken blive hans, og han havde mange idéer med butikken til fremtidige eventyr.

Inspireret af mange studieturer, til fiskeforretninger i England, Tyskland, og Canada var Rune klar til at modernisere Havfruen Fisk. Butikken blev bygget om, så den blev en moderne fiskeforretning. Han ansatte en kok, der skulle servere fiskeretter, frisklavede og rygende varme til de ventende gæster. I Havfruen Fisk kunne man hurtigt få serveret alt fra småretter til hele middagsretter. F.eks. blæksprutter, fyldte og indbagte fisk eller en dejlig frisk og pandestegt rødspætte.

Rune sørgede for at folk kunne sidde ned og spise ved cafeborde uden for butikken. Det skabte liv og glade dage i og omkring butikken.

Ikke nok med fiskesalget og den nye mulighed for at spise på stedet, introducerede Rune færdigretter, som kunderne kunne tage med hjem og varme færdige. Det var sund mad, men nemt og bekvemt. Stedet blev også kendt for sin fiskepizza og sine fiskefrikadeller, som blev stegt løbende hele dagen lang; altid friske og lune.

Havfruen Fisk lå i forbindelse med andre madbutikker i Lyngby Storcenter; slagter, bager, grønt, ost, vin og chokolade. Sammen havde specialbutikkerne et fælles torv, hvor de præsenterede lækkerier til de forbipasserende kunder. Rune blev hurtigt tovholder for delikatessetorvet og sørgede for et godt samarbejde de efterfølgende 10 år.

Succesen i Lyngby Storcenter var ikke til at tage fejl af. Rune blev hurtigt medlem af bestyrelsen for Lyngby Storcenter og havde en stor rolle i udviklingen af centeret.