Jeg var med fra starten da Kokkenes Torvehal i København startede
de var forud for deres tid
Kokkenes Torvehal
Rune Olsen var med fra start, da det storslåede koncept Kokkens Torvehal åbnede tilbage i 1987. Det var pelsdesigner Birger Christensen og kokken Rasmus Bo Bojesen, der startede Kokkenes Torvehal. Idéen var at samle så mange madspecialister som muligt under et tag. F.eks. slagter, fisk, chokolade, vin, pasta, grønt, ost og restaurant.
Missionen var at give danskerne en særlig madoplevelse, hvor de kom helt tæt på råvarerne og blev inspireret til at eksperimentere hjemme i køkkenet. Det blev kendt som et sted med troværdig mad – mad man kunne se, dufte, smage og føle på. Ekspertisen var også til rådighed. Kokkenes Torvehal var fyldt med eksperter samlet på et sted. På en og samme tid kunne du både købe fisk, få gode råd til middagen, spørge til nye råvarer og blive inspireret til nye retter.
Rune blev Torvehallernes foretrukne fiskehandler, og de mange Københavnerne fik øjnene op for kvalitetsfisk. Ved siden af Torvehallerne havde Rune sine fiskebutikker og udvidede i 1988 med butikken i Lyngby Storcenter.
Kokkens Torvehal lukkede i 1992, men lagde grundstenen til de madtempler og madmarkeder, vi kender i dag. I dag elsker vi Torvehallerne med de mange inspirerende dufte og lækre varer, der sætter maden og oplevelsen i centrum. Akkurat som da Rune var med til at introducere friske, lækre fisk til danskerne i Kokkens Torvehal.